Plimbarile se desfasoara la poalele muntilor Fagars, pe Valea Avrigului. Traseele practicate variaza de la o ora la cateva zile, in functie de dorinta, disponibilitatea dar si experienta doritorilor de senzatii de tip vestul salbatic.

I. Trasee scurte

Traseu de o ora
Atinge punctul cel mai inalt pe un platou de langa Valea Avrigului, cu panorama asupra acestei vai si asupra satelor dimprejur. Cel mai indicat moment al zilei pentru acest traseu, pentru a imbina frumusetea peisajului terestru cu lumina si culorile soarelui este asfintitul.

Traseu de 2 ore
Atinge poalele muntilor, pe un drum ce urmareste o perioada albia unui raulet repede de munte pentru ca apoi s-o coteasca printre dealuri nu foarte inalte, printre turme de oi, vaci, cai si ocazional bivoli.Intra in satul vecin Porumbacul, trece pe langa gospodarii tipic taranesti, pensiuni cochetevsi chiar o pastravarie (unde daca se face oprire pentru masa, traseul se prelungeste mult peste doua ore), iese o bucata in sosea si o taie brusc apoi peste acelasi firicel de apa, pste dealuri,inapoi la pensiune, pe alt drum decat cel de la dus.

II. Trasee medii

Traseu de 3 – 5 ore
Urca pe munte, prin padure, pana acolo unde aproape de creste se rotesc ulii in cautarea prazii, intr-un peisaj deopotriva salbatic si incantator, unde omul aude perfect pasul si inima calului batand langa a sa. De sus, unde se poate face oprire pentru picnic, se pot admira crestele muntilor Suru, Varful Negoiu, Transfagarasanul, pana jos pe Valea Avrigului.

Alt traseu de 3 – 5 ore
Urmareste drumul prin padure, pe unde noaptea doar ursii, mistretii si lupii mai calca pana la raul pe care s-a format mai jos pastravaria, langa satul vecin Porumbacul, unde din loc in loc se intalnesc mici baraje de apa langa care se poate face plaja vara, pescui si petrece cateva ore incantatoare alaturi de prieteni, un gratar bun si bere tinuta la rece in rau. Intoarcerea se face tot pe dealuri, de preferinta la asfintit, pentru a surprinde exact frumusetea locurilor, dar pe alt drum decat cel de la dus.

III. Trasee adaptabile

Trasee de 2 – 6 – 8 ore
Se pot face catre varful muntelui Suru din apropiere, pe malul drept de data asta al raului Avrig, de la pensiune, pe un drum care devine din ce in ce mai dificil o data cu cresterea altitudinii, dar perfect practicabil, deoarece urmareste im mare parte a sa un drumo forestier, si de catre calareti mai putin experimentati sau chiar fara experienta.

IV. Trasee lungi (trasee ce dureaza intre 1 si 10 zile)

Traseul se alege in functie de experienta turistilor si de ceea ce isi doresc sa vada pe parcurs precum si de dorinta lor de a urma un traseu dinainte stabilit sau de a improviza pe parcurs.

Echipament:

  • Pantaloni lungi, preferabil de echitatie
  • Incaltaminte cu varful si calcaiul acoperite, preferabil ghete cu un toc mic, de aprox.1cm; in lipsa acestora, pentru lectiile de inceput, pot fi acceptate si incaltamintea de sport, gen “adidas” ;pentru ture / lectii mai avansate – galop – sunt obligatorii ghetele sau cizmele
  • Sosete de calarie – sunt sosete mai lungi , “trei sferturi”, care sa vina peste pantaloni; este obligatoriu ca gleznele si piciorul sa fie acoperite de sosete, evitand astfel contactul direct al pielii cu harnasamentul – lucru care poate produce eroziuni, zgarieturi, vanatai, etc.
  • Pelerina de ploaie/vant

Sezon:

Tot timpul anului, inclusiv iarna

Pret:

Calarie 1h – 60 lei/ persoana
Traseu 4h pe munte – 200 lei/ persoana
Trasee de 2 – 4 zile – 250 lei pe zi/ persoana