O zi in aer liber in care activitatea principala este echitatia, dar nu desfasurata intr-un mod standard ci ne vom plimba calare pe cai ( tinuti de instructori) la poalele muntilor Fagaras, la umbra padurii pe drumuri forestiere necirculate de masini. Ca in orice alta activitate o sa lasam fiecare copil sa se acomodeze in stilul lui. Astfel, pentru cei carora le este frica sa calareasca, caruta ne va insoti tot timpul, iar oricand se vor simti pregatiti vor putea incerca (chiar daca nu vor vrea mai mult de 30 de secunde la inceput).
Vom lua masa la ferma, dupa care vom face baie in piscina(sub supravegherea instructorilor), vom vizita ferma de animale (de unde cu siguranata nu va lipsi alergatul dupa oi) si vom face o multime de jocuri si concursuri pe echipe.

Locatie:

Valea Avrigului – Pensiunea Ghiocelul

Program:

8.30 – Dimineata in jurul orei 8.30 -9.00 copii sunt luati de acasa, de la gradinita sau in functie de grup se va hotari locul de plecare.
10.00 – Ajunsi la ferma vom asista la pregatirea cailor iar cei mai curajosi o sa-si aleaga calul pe care vor incepe. Cele doua ore se vor desfaura intr-o plimbarea la poalele muntilor,calare sau / si in caruta, in functie de dorintele fiecarui copil.
12.30– Masa – In jurul orei 12.30-13.00 vom servi masa la restaurantul fermei
13.30 – Dupa masa, in functie de conditiile meteo, o sa inotam in piscina, vom sari pe trambulina, ne dam pe topogan, invatam sa folosim busola si o sa participam la jocuri si concursuri.Jocurile vor fi alese in functie de varsta participantilor si se vor axa pe dezvoltarea increderi in sine, a comunicari, a lucrului in echipa si a spiritului competitiv.
16.00 – Dupa o zi plina de activitati sportive, ne mancam sandwichul din ghiozdan si vom incerca sa nu adormim pe microbuz la intoarcere spre Sibiu.

Saptamanal:

In timpul vacantei de vara in fiecare Vineri.

Transport:

In functie de numarul de participanti, transportul se va efectua cu un microbus autorizat, de 8+1 sau 18 locuri. Pe durata calatoriei copii cânta si se joaca diferite jocuri de cuvinte care dezvolta vocabularul, modul de exprimare si lucrul în echipa…asta doar la dus, caci la intors majoritatea dorm.

Echipament:

– Pantaloni lungi ( de trening )
– Pantaloni scurti
– Incaltaminte sport
– Casca cap
– Tricou de schimb
– Pelerina ploaie

Conditii de participare:

– Varsta minima 6 ani
– Participantul trebuie sa aiba echipamentul adecvat activitatii
– Sa fie apt pentru efort fizic,confirmarea facandu-se prin adeverinta mediacala de la doctor iar in lipsa acesteia prin semnatura parintelui.

Pret: 85 lei / zi

Include : instructaj calarie 1- 2 ore, masa (felul doi), transport si jocuri la ferma